Logo Bonastre

Bonastre

Baix Penedès


Ets a: Portada > Notícies > 1 d'Octubre - Ho gua...


Notícies

1 d'Octubre

1 d'Octubre - Ho guanyarem junts

Aquesta nit passada ha fet 4 anys que un bon grapat de bonastrenques i bonastrencs vam passar la nit junts a l'escola de Bonastre per defensar el dret a decidir lliurement el nostre futur. I l’1 d’octubre de 2017, vam ser tot el poble de Catalunya que vam establir l’acte fundacional d’allò que ha de ser la República de Catalunya independent i lliure.

Aquell 1-O ha de fer possible una victòria democràtica sense precedents malgrat patir la resposta de l’Estat espanyol en forma de violència desfermada contra tota la gent que volia votar. Una repressió que no ha cessat quatre anys després. Però una victòria que encara és vigent.

La determinació i la unitat de les institucions que van convocar el referèndum d’autodeterminació i la força d’un poble organitzat i mobilitzat que va fer possible que hi hagués urnes, paperetes, col·legis, cens electoral i el recompte final són el llegat que ens deixa aquell 1-O. Però també ens deixa un mandat polític: el desplegament de la independència declarada el 27 d’octubre.

Han passat quatre anys i no hi ha a hores d’ara cap mandat polític que pugui substituir el de l’1-O. I al mateix temps no es pot construir cap solució al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat donant l’esquena a l’1-O. La via de la negociació amb l’Estat és legítima, però si esdevé una via erma hem de tenir acordades i preparades altres vies per tornar al punt on vam deixar les coses l’1-O i el 27-O.

El mandat de l’1-O i la repressió contra tots els qui el van fer possible i els qui el defensen ens obliguen a continuar lluitant. Des de les institucions, amb determinació i unitat. I amb la força d’un poble organitzat i mobilitzat. Amb tots els engranatges que van fer possible l’1 d’octubre, la independència ha de ser una realitat.
© Ajuntament de Bonastre, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Tarragonès. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo