Logo Bonastre

Bonastre

Baix Penedès


Ets a: Portada > Notícies > Activat el Pla Inunc...


Notícies

Dilluns 3o d'Agost

Activat el Pla Inuncat a Bonastre

Protecció Civil ha activat l'ALERTA del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses, sobretot al litoral i prelitoral sud i central durant tot el dilluns.


=>   Les precipitacions podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts i anar acompanyades localment de tempesta

=>  Es recomana extremar les precaucions en la mobilitat i no estacionar el vehicle prop de rius ni rieresEl Servei Meteorològic de Catalunya preveu precipitacions intenses a gran part del territori català, però serà sobretot a la zona del litoral i prelitoral sud i central que se superin els 20 l/m2 en 30 minuts i vagin acompanyades de tempesta.  També es preveu l'acumulació de precipitacions a les comarques del sud, especialment Baix Ebre i Montsià, on es poden superar els 100 l/m2 en 24 hores.

L'episodi s'iniciarà la matinada de dilluns amb precipitacions al terç sud que a partir de mig matí s’estendran cap al nord-est, afectant sobretot al litoral i prelitoral central, Camp de Tarragona i Catalunya Central. En aquestes zones les precipitacions seran d'intensitat moderada i sovint podran anar acompanyades de tempesta. Hi ha la possibilitat que localment puguin ser d'intensitat forta o torrencial, podent-se superar els 40mm en 30 minuts de manera puntual. Al litoral i prelitoral sud, a més, no es descarta que localment s'acumulin quantitats força abundats, de fins a 100 mm en 24 hores. A la tarda s’espera que les precipitacions arribin al Pirineu i Prepirineu, tot i que en aquestes zones no s’espera que siguin tant intenses.

Es preveu que l’episodi s’allargui fins dimarts, amb especial afectació al litoral entre el Tarragonès i el Maresme durant la nit i, després d'una treva el matí del dimarts, amb afectació al Prepirineu i les comarques del Berguedà, Ripollès, Garrotxa i Osona a partir del migdia.

Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat i les activitats a l’aire lliure a les zones afectades per les fortes pluges, especialment demà dilluns.

Cal també evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions© Ajuntament de Bonastre, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Tarragonès. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo