Logo Bonastre

Bonastre

Baix Penedès


Ets a: Portada > Notícies > Casal i Campus d'est...


Notícies

Del 28 de Juny al 30 de Juliol

Casal i Campus d'estiu a Bonastre

L'Ajuntament de Bonastre, a través del Consell Esportiu del Baix Penedès, organitza un Casal i Campus d'estiu a Bonastre pels infants i joves nascuts entre el 2007 i el 2018 (de 3 a 14 anys)

Es durà a terme
del 28 de juny al 30 de juliol,
de 9:00 a 13:00,
de dilluns a divendres,
a l'Escola l'Estel.El preu per 1 setmana és de 50€/persona (si són 2 o més germans, és de 45€ per cada germà)

El preu per dues o més setmanes consecutives és de 45€ per setmana/persona


Les inscripcions cal fer-les de l'1 de juny al 20 de juny, omplint AQUESTA FITXA.


El dijous 17 de juny, a les 18:30h. a La Societat es farà una reunió informativa.

SOBRE L'ACTIVITAT

L'objectiu bàsic és el foment de l'activitat esportiva i la visió lúdica i de gaudi d'aquesta, conjuntament, amb activitats de lleure. Per aquest motiu les activitats que es proposen són d'iniciació a diferents esports i modalitats esportives, així com el foment de tallers, jocs i danses tradicionals per a promoure el territori, la cultura i les tradicions de la població de Bonastre i d'altres representacions de l’entorn proper al col·lectiu d’infants i joves del centre. Sense oblidar la vessant esportiva, que és el nexe d'unió de tots els programes que es duen a terme/neixen des del Consell Esportiu.

Tots aquests objectius es treballen a través de la cohesió de grup i posant en valor que tots/es formem part d’un tot, és aquí on entra l’acompanyament emocional i la gestió dels sentiments i emocions a través de la pràctica esportiva i com a grup.

Cal tenir present que l'edició de l'estiu 2021 es veu marcada pel context que hem viscut tota la societat amb la pandèmia de la Covid-19. Tots els programes que treballem des del Consell Esportiu sempre tenen un marcat contingut de promoció d'hàbits saludables, formatius,... no obstant, aquest any més que mai es treballarà un perfil de continguts vinculats al vincle afectiu i social de les activitats esportives i de lleure, la interrelació (amb totes les mesures sanitàries) entre iguals, el compartir experiències, etc. Sempre amb l'objectiu més important, que els/les nens/es i joves que participen en les activitats puguin gaudir de la pràctica esportiva i d'activitat física, d'experiències enriquidores amb altres iguals i aprenent i gaudint de tot tipus de continguts.Activitats                                                                              

Tal com esmentàvem en l'organització general del campus, les activitats s'estructuraran en funció als continguts a treballar. Aquestes activitats seran proposades per l'equip de monitors/es del mateix, adequant-les sempre als paràmetres establerts.


Els continguts que proposem són els següents:


Iniciació esportiva en esports individuals i col·lectius, com ara:

Esports de raqueta, atletisme, patinatge, bàsquet, handbol, voleibol, futbol sala, etc.
La iniciació esportiva de cada esport en concret es treballarà a través de jocs pre- esportius que permetin treballar la tècnica de l'esport en concret depenent de l'edat i el nivell de coordinació dels participants.

Exemple:
·  Atletisme: en la iniciació esportiva de l’atletisme treballarem diferents modalitats a banda de la carrera a través de llançament de pilotes, saquets, objectes, saltant diferents objectes i en diferents espais...

 
 
Activitats populars i jocs tradicionals:


Es treballaran tots aquells jocs populars que tenen tradició en les nostres contrades per tal de donar-los a conèixer entre els infants.

També és realitzaran activitats per a conèixer les tradicions del poble, des de treballar la festa major fins a visitar els monuments més emblemàtics. Passant pels jocs tradicionals associats a aquestes com per exemple les bitlles catalanes.

 
 
Activitats i jocs interculturals:

Per tal de conèixer altres tradicions i cultures es treballarà l'activitat lúdico esportiva tradicional d'altres cultures.

En aquestes activitats treballarem jocs tant diferents com poden ser el futbol gaèlic (Irlanda) com al kbaiba (poble saharaui)Tallers de manualitats

Es realitzaran activitats i tallers de manualitats, a través dels quals es treballaran els continguts esportius i de lleure que es proposen i elements tradicionals d'aquestes dates.

Un taller habitual que ens permet posteriorment treballar la coordinació i l’expressió és el taller de malabars. En aquesta activitat prepararem pilotes de malabars i posteriorment aprendrem els moviments bàsics.

 

Sortides i excursions


Un dia a la setmana es realitzarà una sortida pel poble per a descobrir espais que ens envolten a la població i que ens acosten a les tradicions i la cultura de Bonastre i també es faran excursions a l’entorn natural i proper del que podem gaudir tot fent activitat física i gaudint dels recursos i espais que ens envolten.

Durant la setmana de festa major és realitzarà una gimcana per la Vila per descobrir els racons més emblemàtics de la Festa Major de Bonastre.

També hi ha la possibilitat de realitzar altres sortides: al parc d’aventura, a la platja a fer caiac i vela, etc.

Aquestes sortides tindran un cost a banda i per tant s’hauran d’acordar prèviament amb l’ens coorganitzador, en cas que no es consideri oportú, les sortides seran a l’entorn proper i no tindran cap cost.

 

Esport - emocions

A través de diferents dinàmiques específiques puntuals, així com, rutines del dia a dia treballarem l’educació emocional de les nenes, nens i joves. Totes aquestes dinàmiques tindran com a objectiu que els infants tinguin eines per a solucionar els conflictes del dia a dia.

© Ajuntament de Bonastre, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Tarragonès. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo