Logo Bonastre

Bonastre

Baix Penedès


Ets a: Portada > Notícies > Fi de la Fase 3 - Me...


Notícies

Fi de la Fase 3 - Mesures per a la Nova Realitat

El president de la Generalitat de Catalunya ha dictat el Decret 63/2020, de 18 de juny, de la nova governança de l'emergència sanitària provocada per la COVID-19 i inici de l'etapa de la represa al territori de Catalunya, pel qual es determina, amb efectes des de les 00.00 hores del dia 19 de juny de 2020, la finalització de la fase Ill del Pla per a la desescalada de les mesures extraordinàries adoptades per fer front a la pandèmia generada per la COVID-19 per a tot el territori de Catalunya.

A partir de l'efectivitat d'aquesta decisió han quedat sense efecte a Catalunya les mesures extraordinàries derivades de la declaració de l'estat d'alarma i s'inicia l'etapa de la represa al territori de Catalunya en el marc de la crisi sanitària vigent provocada per la COVID-19.

No obstant l'actual evolució favorable en la contenció de la pandèmia, subsisteix la situació de crisi sanitària que a Catalunya va motivar l'activació del Pla d'actuació PROCICAT per a emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

Des de la responsabilitat publica d'organització i tutela de la salut publica, un cop completat el període de desescalada progressiva del confinament, la represa de les activitats obliga a garantir, d'una banda, que la ciutadania assumeixi un deure general de protecció i adopti comportaments preventius.

En aquest sentit, es essencial un comportament social compromès en la lluita contra la pandèmia, fonamentat en les premisses següents:

=> la higiene freqüent de mans
=> la higiene de símptomes respiratoris (evitar tossir directament a l'aire i tocar-se la cara, nas i ulls)
=> el manteniment de grups de convivència habitual al mes estables possible, minimitzant els contactes socials diaris per evitar la multiplicació de possibles cadenes de transmissió
=> la distancia física interpersonal de seguretat
=> l'us de mascareta quan no sigui possible mantenir la distancia física interpersonal de seguretat
=> la preferència pels espais a l'aire lliure per a la realització d'activitats
=> la ventilació correcta dels espais tancats
=>  i la neteja i desinfecció de les superfícies.

Aixi mateix, es determinant adoptar mesures d'aïllament i contactar amb els serveis de salut tan aviat com es tinguin símptomes compatibles amb la COVID-19, com són un quadre clínic d'infecció respiratòria aguda de qualsevol gravetat, que cursa, entre d'altres símptomes, amb febre, tos o sensació de manca d'aire, o altres que també s'han associat a la COVID-19 com l'anòsmia o l'agèusia.

D'altra banda, la recuperació de la vida social i econòmica ha d'anar acompanyada de mesures adreçades, bàsicament, a aconseguir que les activitats que poden generar un major risc de transmissió comunitària es desenvolupin en condicions que permetin prevenir els riscos de contagi i possibles rebrots. En aquest sentit, els factors que s'associen a activitats amb un risc més gran de transmissió del SARS-CoV-2 són el desenvolupament d'aquestes activitats en espais tancats, especialment si no tenen una bona ventilació, la participació d'una alta densitat de persones i una extensió llarga en el temps.

 


© Ajuntament de Bonastre, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Tarragonès. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo